Kiropraktikko korjaa rangan virheasentoja

Kiropraktikko

Kiropraktikko korjaa rangan virheasentoja

Koulutetut kiropraktikot ovat erikoistuneita juuri rangan virheasentojen ja liikehäiriöiden korjaamiseen. Kiropraktikko tekee tämän usein manuaalisesti, käyttäen kiropraktista toimenpidettä, eli adjustointia. Tämä nopea ja työntävä liike on luonnollinen ja turvallinen. Se auttaa palauttamaan selkärangan normaalin asennon ja nikamien liikeradan ja poistaa hermoston häiriöitä terveyden parantamiseksi. Toimenpide kohottaa hermoston toiminnallista kykyä ja siten esimerkiksi parantaa vastustuskykyä luonnollisesti.

Kiropraktikolla käynti ja hoito-ohjelma

Tyypillinen potilas käy hoito-ohjelmansa aikana läpi kolme eri hoitovaihetta. Ensimmäisessä vaiheessa kiropraktikko hoitaa oireita, kuten esim. lievittää kipua. Seuraavassa vaiheessa autetaan kehoa kudosten paranemisessa sekä eri toimintojen normalisoitumisessa. Viimeisessä vaiheessa kiropraktikko keskityttyy säännölliseen huoltoon ja saavutettujen tulosten ylläpitoon. Huollon tarkoitus on ennaltaehkäistä uusia vammoja sekä estää selkärangan kulumista.

Oireita helpottava hoito

Kiropraktikon ensisijainen tavoite on auttaa potilasta oireiden helpottumisessa. Hoito tapahtuu niillä tekniikoilla ja terapiamuodoilla, jotka vähentävät oireita, lihaskireyttä ja tulehdustiloja nopeimmin ja tehokkaimmin. Useimmille potilaille tämä tarkoittaa sitä, että he voivat palata normaaliin elämänrytmiinsä mahdollisimman pian. Potilaita kehotetaan "ottamaan rennosti", mutta myös pysymään liikkeessä siinä määrin, että kehon aineenvaihdunta edistäisi kudosten nopeaa paranemista.

Korjaava hoito

Hoidon toisessa vaiheessa kiropraktikko keskittyy ongelmien (subluksaatioiden) korjaamiseen, sekä vahingoittuneen kudoksen parantamiseen ja kuntouttamiseen. Mikäli tätä ei tapahdu, hyvän tuloksen saavuttaminen on mahdotonta ja ongelman uusiutuminen tulevaisuudessa on erittäin todennäköistä. Tästä syystä hoitoaikojen ja kotihoito-ohjeiden noudattaminen on ensisijaisen tärkeää. Potilaan on myös hyvä tietää, että hoidon tulee monesti jatkua vaikka kipu ja paha olo ovat hävinneet; kudoksen parantuminen ja toiminnan korjaantuminen ovat usein vielä kesken.

Hyvinvoinnin ylläpitäminen

Kun selkärangan kudokset ovat parantuneet ja selkärangan toiminta normalisoitunut, on suositeltavaa käydä kiroparktikon vastaanotolla tarkistuttamassa selkäranka säännöllisesti. Joillekin tämä tarkoittaa käyntiä kolmen kuukauden välein ja toisille joka kuukausi tai useammin. Säännöllinen kiropraktikolla käynti tarjoaa saman hyödyn selkärangalle kuin säännöllinen käynti hammmaslääkärillä hammaskalustolle. Eli ongelmat ja häiriöt havaitaan aikaisessa vaiheessa ennen kuin ne aiheuttavat kipua, epämiellyttävää oloa tai peruuttamatonta kudosvauriota. Selkärangassa tämä tarkoittaa:

- Selkärangan liikeratojen rajoittumista
- Raajojen kipua, tunnottomuutta tai pistelyä
- Nivelkipua tai –jäykkyyttä
- Alhaista energiatasoa
- Yleiskunnon heikkenemistä
- Kudosten huonoa parantumiskykyä